13 Nisan 2014 Pazar

Bu kız listelerin tepesine oturdu!

Şarkısı ‘Dernière danse’taki özgün sesi ve yorumuyla Türkiye’yi kasıp kavuran Fransız şarkıcı Indila, 35 yaşında dünya listelerinde de zirveye çıktı.

Elinizdeki kumandayla hangi müzik kanalına gitseniz, arabada ya da evde hangi radyoyu açsanız, karşınıza aynı şarkı çıkıyor son haftalarda. Indila’nın ‘Dernière danse’ adlı şarkısı… Türkçe çevirisiyle, Son Dans… “Gürültüden korkup kaçtım-Sıram mı geldi-Yine canım acıyor-Paris'te tek başımayım…” dizelerinin izdüşümü olarak, klibinde de kederli ve ‘kaybeden’ bir Parisienne’i (Paris’li kadın) oynayan Indila, Fransızca arabesk şarkısıyla müzik listelerinin zirvesinde yer alıyor.

Dernière danse’ın orijinal klibi, ülkemizde halen yasaklı olan Youtube’da, iki ay içinde 43 milyon 750 bin gibi müthiş bir izlenme oranına ulaştı. Klibin farklı yüklemelerde bile izlenme oranı 10 milyonu aşmış durumda. Şarkı, ikinci ayını doldurmasına rağmen dünyadaki müzik kanallarında da durmadan dönüyor.

Türkiye’deki listelerin tepesinde

Türkiye’deki müzik listeleri de Indila rüzgârının etkisi altında. Itunes Türkiye’de,  Pharrell Williams’ın Happy’sinin ve Nazan Öncel-Tarkan birlikteliğinden çıkan Hadi O Zaman’ın ardından en fazla indirilen şarkı,  Dernière danse.  Gelelim Itunes Türkiye’de en çok satın alınan albümlere…

Şarkının bulunduğu ‘Mini World’ albümü, Sıla, Metro Dance Hits, Umay Umay-Cem Adrian’ın ardından dördüncü sıraya taşıyor Indıla’yı. En popüler müzik platformlarından Deezer’da da durum farklı değil! Dernière danse, burada da en çok dinlenen dördüncü şarkı. Ülkesindeki listelerde de birinci sıradan altıncı sıraya kadar değişen yerlere otursa da, en çok dinlenen sanatçılardan birisi.

Cezayirli baba ile Hindistanlı anne

Bebek yüzü, acılı sesi ve Doğulu esmerliği de, Indila’yı bize bu kadar çabuk sevdirdi. Hiç de genç sayılmayacak bir yaşta, Indila. Fiziği aksini söylese de, 25 Mart’ta 35’ine girdi.  Asıl adı ise Adila Sedraia. O ise Hint kökenli olan göbek adı Indila’yı kullanıyor. Paris’in bir kasabası olan Rugnis’te turist rehberi olarak çalışmaya başlayan Indila’nın babası Cezayir, annesi de Hindistan kökenli. Sesindeki ve görünümündeki egzotizmin de köklerinden beslendiği böylece ortaya çıkıyor.  Michael Jackson, Concha Buika, Jacques Brel, ve Lata Mangeshkar gibi dünyanın farklı müzisyenlerinden etkilenen Indila’nın kendisini "Dünya'nın bir çocuğu" olarak tanımlaması boşuna değil! Şarkılarını Fransızca, İngilizce ve Hintçe söyleyen, R&B tarzında yoğunlaşan Indila kendi şarkılarını da yazabilme becerisine sahip. Hatta bu konuda özeleştiri yapmaktan da geri kalmıyor: “Turist rehberliğim nedeniyle müziği ve şarkı yazmayı hep erteledim.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder