8 Nisan 2014 Salı

Eğer google giremiyorsanız bilgisayarınız da flash player virüsü var.

Bilgisayarınıza Facedeki flash player virüsü bulaşmış. 

Öncelikle eğer bu virüsü bilgisayarınıza yüklediyseniz, Chrome üstünden sakın facebook veya twitter'a erişim sağlamayınız. Eğer girdiyseniz facebook'tan samsung mobile apss vs. tarzı isimli uygulamanın erişim iznini kaldırın başka bir tarayıcıdan. Sonra bilgisayarınıza revo uninstaller isimli programı indirip kurun ve program üstünden Adobe Flash Player 1,90 isimli uygulamayı kaldırın.

 İlk olarak google chrome'u kapatın Sonra C:\Documents and Settings\KULLANICI ADINIZ\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions adrsine gidin. Orda yüklediğiniz tüm eklentiler vardır. Bu dosyalardan biri o virüslü eklentidir. O dosyaların tamamını silin, bu tüm eklentilerinizin kaybolmasına sebep olur fakat onları sonradan yükleyebilirsiniz

 Son adım olarak Başlat>çalıştır'a tıklayın oraya regedit yazın Açılan kayıt defterinde HKEY_LOCAL_MACHİNE-SOFTWARE > Policies > Google > Chrome > Extenstions isimli adrese gidin buradki "jkakdbeksdnfdfıbvaslcdlseşadm" gibi karmaşık isimli satırı silin Chrome'u tekrar başlattığınızda virüs tamamen kalkmış olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder