8 Mayıs 2014 Perşembe

DİKKAT Kulak ağrıları kanser belirtisi olabilir.

Genellikle psikolojik olarak algılanan ve hafife alınan kulak ağrıları kanser gibi pek çok fazla hastalığın habercisi!

Kulak ağrıların nedenlerinin psikolojik sıkıntılara dayandırılmasının hata olduğunu ortaya koyarak, konunun uzman hekimlerce değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan KBB ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Murat Karaman, orta yaş üstündeki bireylerde görülmüş olan kulak ağrılarının kanser belirtisi olabileceğini belirtti.

Kulak ağrılarının birden fazla sebebi olabileceğine dikkati çeken Karaman, "Orta kulak, kulak kepçesi ve dış kulak yolunun iltihabı, kulak kiri, yüksek gürültü, kimyasal yanıklar, kulak travması, dış ve orta kulak tümörleri, kulak ağrılarının en sık nedenleridir. Bu sebepten ötürü ağrıları psikolojik olarak değerlendirmekten kaçınmalı, ağrıların sebepleri uzman hekimlerce gercekleşen incelemeler sonucunda ortaya çıkarılmalıdır" diye açıkladı.

Karaman, kulak ağrısı şikayeti olan orta yaş üstü bireylerin kesinlikle hekimlere başvurması gerektiğine işaret ederek, şöyle ifade etti: "Orta yaş kişilerdeki kulak ağrıları geniz, gırtlak, yutak ve özellikle alt yutak kanseri belirtisi olabilir. Bu sebepten ötürü ayrıntılı hikaye, endoskopik bakı ile geniz, gırtlak, yutak ve alt yutak gibi muayenesi zor bölgeleri de içeren detaylı kulak burun boğaz tetkikleri tanıya yardımcı olur. Bütün bu nedenlerden binaen kulak ağrısı olan hastaların muhakkak kulak burun boğaz uzmanı tarafından değerlendirilmesi zorunludur."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder