7 Mayıs 2014 Çarşamba

İslamcı Boko Haram kasaba bastı 300 kişiyi öldürdü!

Nijerya’da radikal İslamcı grup Boko Haram kuzeydeki bir kasabada yüzlerce kişiyi öldürdü. Nijeryalı bir senatör Kamerun sınırındaki kasabanın Boko Haram saldırılarına karşı tamamen savunmasız kaldığını söyledi.
Boko Haram kasabayı yıkıp geçti

Nijerya’da 200’den fazla kız çocuğunu kaçırıp satmakla tehdit eden Boko Haram örgütü bu kez kuzeydeki Gamburu kasabasında yüzlerce kişiyi öldürdü.

Nijeryalı Senatör Ahmet Zanna ve görgü tanıkları Boko Horam üyelerinin zırhlı araç ve motosikletlerle baskın yaptıkları kasabanın büyük bir bölümünü ‘yıkıp geçtiği’ni söyledi.
Boko Haram saldırısından kurtulanlar da kasabayı terk edip Kamerun’a kaçmaya çalıştıkları sırada saldırının başladığını anlattılar.

Senatör Zanna, Gamburu kasabasıyla sürekli temas halinde olduğunu söylese de kaçarken öldürülenlerin cesetleri etrafa yayıldığından ölü ya da yaralı sayısı tam olarak belirlenebilmiş değil.
'300'e yakın ölü var'

Senatör Zanna’ya göre kasabadaki ölülerin sayısının 300’ü bulabileceğini belirtip, “Tüm ekonomik ve ticari merkezler yakılıp yıkılmış. Civardaki en önemli pazaryeri de tamamen yakılmış” dedi.

AFP’ye telefonla bilgi veren kasabalılardan Musa Abba ise 100’den fazla ceset gördüğünü söyledi.
Yine kasabalılardan İbrahim Bukar da 300’e yakın ölü olduğunu aktardı.
Bölgede Boko Haram’ın kaçırdığı kız çocuklarını arayan Nijerya Ordusu, Senatör Zanna’nın verdiği bilgileri doğrulamadı. Ancak cesetleri toplamaya giden bir polis memuru Reuters'a yaptığı açıklamada şimdiye kadar
135 ceset bulunduğunu söyledi.
Gamuru kasabası Borno eyaletine bağlı. Borno eyaleti Boko Haram’ın üssü olarak kabul ediliyor.
Kuzeyde İslami bir devlet kurmak isteyen örgüt burada son beş yılda binlerce kişiyi öldürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder