10 Nisan 2014 Perşembe

Aylin Kotil: Bu İş Namus Meselesi Oldu

CHP'nin Beyoğlu adayı Aylin Kotil, 20 bin oyla seçimi kaybetmesine rağmen pes etmiyor. İl­çe ge­ne­lin­de­ki bü­tün san­dık­lar­da ye­ni­den sa­yım yap­tı­ra­na ka­dar oy­la­rın pe­şi­ni bı­rak­ma­ya­ca­ğı­nı söy­le­yen Ko­til "Bu iş namus meselesi oldu. Benim haneme atılan tek bir oyu bile AKP'ye bırakmayacağım. Sandıklar yeniden sayılana kadar bu işin peşindeyim" dedi.

İşte Kotil'in Sözcü gazetesine yaptığı açıklamalardan satırbaşları;

San­dı­ğa gi­den va­tan­daş sa­yı­sın­da yüz­de 100'e ya­kın bir ar­tış­tan söz edi­li­yor. Bu­na rağ­men il­çe­de 25 bin oy kul­la­nıl­ma­mış. Bu da ak­la bir baş­ka so­ru­yu da­ha ge­ti­ri­yor… Aca­ba mil­let­ve­ki­li ba­ra­jı­nı yük­sek tu­ta­bil­mek için bu­ra­lar­da ha­ya­li seç­men­ler mi var? 7 bin oyu­muz da ge­çer­siz. Ba­zı san­dık­la­rı­mız­da cid­di sı­kın­tı­lar söz ko­nu­su. İti­raz­la­rı­mı­zı yap­tık. İl­çe Se­çim Ku­ru­lu­'n­dan ret gel­di. İl Se­çim Ku­ru­lu­'na baş­vur­duk. Ora­dan da ret alır­sak, An­ka­ra­'ya gi­de­ce­ğiz. Çün­kü ben bu işi na­mus me­se­le­si ola­rak gö­rü­yo­rum. Bi­zim ha­ne­mi­ze atı­lan her oyu, ken­di ha­ne­miz­de gör­mek is­ti­yo­rum. Ba­na atı­lan tek bir oyu bi­le AK­P'­nin ha­ne­sin­de gör­mek is­te­mi­yo­rum ve bu­nun mü­ca­de­le­si­ni ve­ri­yo­rum. So­nuç de­ğiş­me­se bi­le oy­la­rın ye­ni­den sa­yıl­ma­sı için so­nu­na ka­dar di­re­ne­ce­ğim.

"İSTANBUL'DA BİLE SONUÇ DEĞİŞEBİLİR"

Bü­yük­şe­hi­r'­de ve pek çok il­çe­de şa­ibe­ler var. Ka­ğıt­ha­ne­'de 700'e ya­kın san­dık var. 36 san­dık­ta 3 bin oy fark et­miş. Bü­tün san­dık­lar­da ne ka­dar oy fark ede­ce­ği­ni he­sap­lar­sa­nız eğer, kor­kunç bir ra­kam bu. Ama ada­yı­mız san­dık­la­rı aç­tı­ra­mı­yor! Böy­le bir şey ola­bi­lir mi? Ben­ce Ka­ğıt­ha­ne ve Üs­kü­dar ke­sin ola­rak CHP'­nin alın­mış il­çe­le­ri­dir. An­ka­ra Bü­yük­şe­hi­r'­de de ay­nı şe­kil­de. Hat­ta İs­tan­bu­l'­da bi­le so­nuç de­ği­şe­bi­lir.

"NEDEN KORKUYORLAR?"

Bu san­dık­lar tek­rar açı­lıp sa­yım ya­pıl­ma­dan, o be­le­di­ye­ler­de otu­ran baş­kan­lar vic­da­nen ra­hat­lar mı? Ağ­rı­'da AKP is­te­di se­çim ip­tal edil­di. Ön­ce oy­la­rı de­fa­lar­ca say­dır­dı­lar. En so­nun­da ha­kim; "Ye­ter ar­tı­k" de­yin­ce, onu da ta­ti­le çı­kar­dı­lar. Böy­le bir şey ola­bi­lir mi? Biz san­dık­la­rı­mı­zı say­dı­ra­mı­yo­ruz. Bu bi­le çif­te stan­dar­dı gös­te­ri­yor. Ak­la bir baş­ka so­ru da­ha ge­li­yor. On­lar­ca şa­ibe­ye rağ­men bu san­dık­la­rı aç­tır­ma­mak­la aca­ba ne­den kor­ku­yor­lar? Yok­sa ye­ni­den sa­yım ya­pı­lır­sa, AK­P'­nin bu­gü­ne ka­dar se­çim­le­ri na­sıl ka­zan­dı­ğı mı or­ta­ya çı­ka­cak?



"SAADET PARTİ'NİN OYLARI BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI"

Saa­det Par­ti­si­'nin oy­la­rı be­ni çok şa­şırt­tı. Ge­çen se­çim­ler­de AK­P'­ye oy ver­me­yen Saa­detliler, AKP hak­kın­da bu ka­dar şai­be ol­ma­sı­na rağ­men, bu se­çim­de AK­P'­ye oy ver­di­ler. Eğer Saa­det oyu­nu ko­ru­ma­yı bir ke­na­ra bı­ra­kın, 2009'a gö­re 5 bin oy da­ha az al­say­dı bi­le, san­dık­lar­da­ki şa­ibe­ye rağ­men bu­gün ben Be­yoğ­lu Be­le­di­ye Baş­ka­nıy­dım.

"Beyoğlu BAŞBAKAN'IN TEHDİDİYLE ALINDI"

Ok­mey­da­nı­'n­da kent­sel dö­nü­şüm böl­ge­sin­de sı­kın­tı ya­şa­dık. Se­çi­me bir haf­ta ka­la Baş­ba­ka­n'­ın ade­ta teh­dit içe­ren ko­nuş­ma­sı ile bu­ra­da­ki oy­la­rı­mız AK­P'­ye kay­dı. Baş­ba­kan yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da; "Kent­sel dö­nü­şüm ben­den ge­çe­r" der­ken; "Be­le­di­ye baş­ka be­le­di­ye­ye ge­çer­se, kent­sel dö­nü­şüm­den um­du­ğu­nu­zu bu­la­maz­sı­nı­z" me­sa­jı­nı ver­di. İn­san­lar bu ko­nuş­ma­dan et­ki­len­di­ler. AK­P'­li Baş­kan se­çim kam­pan­ya­sı bo­yun­ca kent­sel dö­nü­şüm­de va­tan­daş­tan pa­ra al­ma­dan ev­le­ri­ni ye­ni­den ya­pa­cak­la­rı­nı va­at et­ti. Ama da­ha dün "Ben ara­da fark al­ma­dan kent­sel dö­nü­şüm ya­pa­ma­m" de­me­ye baş­la­dı."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder